Попередня програма територіальної оборони на Миколаївщині діяла з 2017-го до кінця 2021 року. Саме тому Миколаївською ОДА була розроблена нова програма та винесена на розгляд депутатів. «Територіальна оборона — це складова національного спротиву. Вона спрямована на збереження території нашої області, підвищення рівня громадської безпеки та підтримку громадських інститутів у сфері безпеки. Також забезпечує налагодження співпраці Збройних Сил України, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», — прокоментувала рішення голова обласної ради Ганна Замазєєва.

Ураховуючи, що Закон України «Про основи національного спротиву» розширює функції програми територіальної оборони, кошти буде залучено не тільки з обласного бюджету, а й із державного. Щоб кожного разу не вносити зміни у програму стосовно обсягу фінансування, вирішено залучити два мільйони гривень для її реалізації.

Ганна Замазєєва подякувала всім депутатам та команді Миколаївської ОДА за те що відгукнулися, приїхали та проголосували за важливе питання. «Віримо в українських дипломатів, Збройні Сили України, наші спецслужби та Президента», — зазначила вона.

Миколаївська область.