Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, керівник апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний під час вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у столиці.

Церемонія вшанування пам’яті та покладання квітів до меморіальної стели відбулась на Алеї Героїв Небесної сотні в Києві.

«Низько вклоняємося тим, хто не вагаючись віддав життя за нашу свободу. Тим жінкам і чоловікам та безстрашним молодим людям, які не боялися йти до кінця в боротьбі за демократичні цінності, права і свободи громадян.

Ми називаємо події Майдану Революцією Гідності, тому що найвища гідність і людська чеснота — пожертвувати всім заради блага інших. На такі героїчні вчинки здатні лише одиниці, найкращі з нас», — наголосила Олена Кондратюк.

За її словами, Майдан назавжди змінив країну і назавжди змінив життя родин Героїв Небесної Сотні. Тому моральний обов’язок всіх — згадувати про рідних загиблих Героїв не лише раз на рік, а постійно докладати зусиль для того, щоб вони відчували гідну турботу з боку держави.

Олена Кондратюк зазначила, що, зустрічаючись напередодні з родинами Героїв Небесної Сотні у Верховній Раді, було домовлено, що парламент ухвалить необхідні законодавчі рішення для того, щоб посилити соціальне забезпечення та підтримку родичів загиблих активістів.

«Ми маємо постійно нагадувати і вимагати від правоохоронних органів та Генпрокуратури одного: всі злочини проти Майдану мають бути розслідувані до кінця, а винні — притягнуті до відповідальності. Це питання справедливості, якої, на жаль, й досі не дочекалися рідні та близькі Небесної Сотні», — зауважила Олена Кондратюк.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.