Люди співали державний гімн і тримали в руках синьо-жовті прапори та плакати з написами «Росія — країна-агресор» і «Маріуполь — це Україна!».

У своїх виступах учасники масової патріотичної акції зазначали, що перед обличчям російської агресії і загрози суверенітету нашої країни українці мають гуртуватися та демонструвати свою єдність. «Ми пишаємося героїчною й унікальною історією нашої країни, її культурною самобутністю і маємо пишатися тим, що живемо в Україні», — наголосили активісти.

Доцент кафедри культурології Маріупольського державного університету, історик Ольга Демидко у своєму виступі закликала всіх, хто дорожить незалежністю України, бути ближчими один до одного. «Іноді я стикаюся з тим, що наша молодь не усвідомлює, що треба пишатися своєю Батьківщиною. Тому просто всіх закликаю: розмовляйте українською! Я часто прошу про це своїх студентів, і потім вони самі звикають до цього. Упевнена, що правда та добро переможуть. Слава Україні!» — сказала Ольга Демидко.

Цього дня перед жителями Маріуполя виступив з концертом у драмтеатрі гурт «Бумбокс». Його лідер Андрій Хливнюк разом із містянами, які зібралися на площі, виконали хором гімн України. Звертаючись до учасників акції, Андрій Хливнюк наголосив: «Хочу сказати слова підтримки та подяки за те, що ви є, бо якби не ви — ми вже втратили б свою країну. Ми не боїмося, ми вдома, і ніхто нас звідси нікуди не вижене. Слава Україні!».

Цього дня міський голова Вадим Бойченко запевнив мешканців Маріуполя у готовності територіальної оборони, що налічує 1,5 тисячі осіб, до захисту міста.

Вадим Бойченко закликав не вірити тим соцмережам, котрі сіють паніку. «Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Все буде добре! Маріуполь — це Україна! Слава Україні!» — наголосив очільник міста.

Донецька область.

Фото Сергія ВАГАНОВА.