Голова Львівської облради Ірина Гримак, а також керівники депутатських фракцій закликали до єднання усі органи влади, установи, підприємства, а також до підтримки Збройних Сил України та захисту держави.

У спільній заяві Львівської обласної ради, яку підтримали одностайно, вказано, що останні дії керівництва Росії стали остаточним виявом цинічної, злочинної, антицивілізаційної та антигуманної суті російської влади.

Підписання В. Путіним указів про визнання псевдореспублік і чергове введення військ на територію України депутати розцінюють як визнання багаторічного посягання на територіальну цілісність та суверенітет нашої країни.

«Ми переконані, що 21 лютого весь світ побачив посилення тиску на Україну, зазіхання на наш суверенітет, нашу незалежність. Кожен з нас повинен бути до цього готовим, ми повинні навчитися жити в теперішньому сьогоденні: успішна країна, з сильною економікою, яка дає відсіч ворогу у будь-який момент», — зазначають депутати Львівської обласної ради.

Вони вважають за необхідне невідкладно розглянути розірвання дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, заборону ввезення на митну територію країни товарів, що походять з Російської Федерації, до часу відновлення територіальної цілісності нашої країни; ухвалити законопроект щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію, заморозити активи російського бізнесу та власників-колаборантів в Україні, закрити кордон з Російською Федерацією. Обласна влада закликала мешканців та підприємців Львівщини відмовитися від купівлі товарів та послуг, вироблених у РФ, та припинити з країною-агресором зовнішньоекономічні операції.

«Звертаємося до партнерів України та міжнародної спільноти якнайшвидше ввести реальні економічні санкції проти Російської Федерації. Зокрема, заблокувати реалізацію проекту «Північний потік-2» (Nord Stream 2), ввести санкції проти членів держдуми і ради федерації, які проголосували за визнання ОРДЛО, персональні й секторальні санкції для російських громадян і економіки, ембарго на російську нафту і газ. Адже ми вчергове переконалися, що політика умиротворення з агресором не працює, — наголошують депутати Львівської обласної ради. — Україна єдина та неподільна. Українці ніколи не визнають спроб анексії своїх територій. Ми ніколи не поступимося національними інтересами та державною незалежністю України в її визнаних світом кордонах».

Львів.

На знімку: голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зачитує заяву.

Фото Львівської  обласної ради.