Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на своїй сторінці у Фейсбуці після зустрічі Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, голів парламентських фракцій та груп з Президентом України Володимиром Зеленським (на знімку).

За словами Олександра Корнієнка, депутати напрацьовуватимуть законодавчі ініціативи, обговорюватимуть їх із главою держави та ухвалюватимуть у сесійній залі. «Зараз не час для політичних суперечок. Сьогодні не має бути опонентів. Парламент разом працюватиме над необхідними для держави законами та рішеннями», — наголосив Перший заступник глави парламенту й зазначив, що найближчими днями Верховна Рада сконцентрується на безпековій, оборонній та економічній складових життя країни.

Зміни до оборонного бюджету та до правил закупівель, зокрема, допоможуть пришвидшити необхідні процеси та надати можливість силовим структурам оперативно отримувати все необхідне, наголосив
О. Корнієнко. Він також повідомив, що найближчим часом парламент напрацює законопроекти для підтримки економіки в непрості для України часи. «Тільки разом ми сильні!», — передає слова О. Корнієнка прес-служба апарату Верховної Ради.

Про необхідність об’єднуватися перед викликами написала на своїй сторінці й співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко. Від «ЄС» у ній брав участь Петро Порошенко, який «прийшов із конкретними пропозиціями для посилення обороно-
здатності країни». Політик позитивно відзначила оголошення про збори резервістів і те, що оборонні закони набули пріоритетності. «Ми, як державники, точно готові працювати на країну», — написала Ірина Геращенко.

А в повідомленні, розміщеному на сайті Президента, зазначено, що під час зустрічі в парламенті також були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, Голова Служби безпеки Іван Баканов, Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний, представники органів національної безпеки і оборони та економічного блоку.

Зазначається, що саме глава держави виступив з ініціативою формування Оборонної коаліції країни в парламенті та наголосив на важливості її створення саме в цей час. «Маємо усвідомлювати, що такі рішення вимагають оперативної реакції депутатського корпусу. Тому прошу керівників фракцій зосередити увагу на тому, щоб Верховна Рада якомога швидше ухвалювала рішення, що зміцнюватимуть наш оборонний сектор. І саме це можна вирішити в межах Оборонної коаліції, коли всі працюватимуть максимально оперативно і злагоджено», — йдеться у повідомленні.

Фото з сайту president.gov.ua