Посли Естонії та Іспанії, а такожі народні депутати України Арсеній Пушкаренко, Максим Перебийніс, Тетяна Грищенко, Ігор Герасименко, Артем Кунаєв та Тетяна Циба відвідали днями міжнародний пункт пропуску «Виступовичі», який розташований на кордоні з Білоруссю, й ознайомилися з роботою силових відомств Коростенського району.

На спеціальній безпековій нараді, проведеній в Овручі за участю парламентаріїв, силовиків та представників місцевої влади, поважні гості наголосили: європейські держави підтримують Україну в нинішній непростий час.

Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні
Каімо Кууск, зокрема, зазначив, що Естонія як ніхто інший розуміє виклики, які постали перед Україною, і займає принципову позицію з цього питання. «Ми не залишаємо сам на сам ті демократичні країни, які борються з будь-якою агресією, тому Естонія — з Україною», — підкреслив він.

«Наші військові кораблі перебувають тут, в Україні, наші винищувачі — на болгарських аеродромах, тобто ми з цього боку підтримуємо Україну через НАТО», — розповіла Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сильвія Хосефіна Кортес Мартін. Вона також наголосила, що Посольство Іспанії в Україні, як і посольства інших європейських держав, залишаються і продовжують свою роботу в Україні.

Учасники спеціальної наради обговорили безпекову ситуацію в Житомирській області, стан готовності об’єктів укриття та роботу правоохоронців. Представники місцевої влади та сил територіальної оборони повідомили, що забезпечені всім необхідним і готові до будь-якого сценарію розвитку подій.

Зокрема, командир батальйону тероборони Коростенського району Олексій Абдурахманов поінформував, що його батальйон укомплектований протитанковими засобами, готовий дати відсіч ворогу і виконати завдання за призначенням.

Народний депутат Арсеній Пушкаренко подякував європейським державам за принципову послідовну позицію та підтримку України. «Сподіваюся, що разом принципи та світогляд, який сповідуємо ми — демократія та свобода, повага до суверенітету держави та прав людини, — переможуть у цій, мабуть, першій гібридній світовій війні, яка відбувається сьогодні в Україні. Нині Україна стоїть за весь цивілізований світ. Саме тому підтримка європейських держав дуже важлива для України», — наголосив народний обранець.

Житомирська область.