Про це повідомляє офіційна сторінка МВС у Фейсбук.

«Ми маємо постійну загрозу з боку Білорусі. Бойова авіація, артилерія, балістичні ракети, танки, БТРи, наземні війська тощо ведуть віськову агресію з білоруської території.

Найстрашніше, що противник б’є з усього наявного озброєння по житловим будинкам, дитячим садкам, лікарням, іншим об’єктах інфраструктури - гине цивільне населення. Протягом перших трьох днів війни загинуло 198 цивільних, троє з яких – діти (!), 1115 мирних жителів поранено.

Під обстріли потрапляють представники ЗМІ, які висвітлюють воєнні події.

Так, журналіст і фотограф, які працювали для данського видання Ekstra Bladet, отримали поранення під час обстрілу їхнього автомобіля в районі Охтирки на Сумщині.

Також з Комісаром ЄС обговорили ситуацію на кордоні з європейськими країнами. Прийнято рішення розширити кількість пропускних пунктів на кордоні із Польщею – там відкриється два додаткових пішохідних пункти для всіх, хто бажає потрапити з України до ЄС.

За годину відбудеться нарада міністрів внутрішніх справ ЄС, де головним для обговорення буде українське питання. Зокрема, мова піде про координацію військової та гуманітарної допомоги нашій країні з боку європейських держав.

Дякуємо міжнародним партнерам за солідарність з Україною, мобілізацію зусиль та готовність допомагати», - йдеться у повідомленні.