Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до  Парламенту та Уряду Грузії щодо наміру останньої розвивати торгівлю з РФ та прийняти пропозицію  Россельхознадзора про зняття санкцій з 15 грузинських виробників молока та молокопродукції.

«Гамарджоба, генацвале! Саме так я завжди звертався до моїх грузинських колег по парламенту.

Як же так сталось, генацвале, що сьогодні, у розпал війни Росії проти братньої вам України, ви вирішили розвивати торгівлю з країною, яка напала і на нас, і на вас?» - йдеться у зверненні.

«Рішення Росії послабити санкційний тиск на Грузію - це часом не подяка за те, що офіційний Тбілісі не бажає повноцінно підтримувати Україну?

Невже зняття санкцій з 15 грузинських виробників молока вартує нашої тисячолітньої дружби, нашої спільної багаторічної боротьби, наших спільних прагнень?

Невже ви не бачите, що народ Грузії, який виходить на площі грузинських міст підтримує Україну, а не ваші мутні домовленості.

Невже ви забули слова великого Шота Руставелі, що «з ворогів найгірший ворог той, хто поводив себе, наче друг»?, - звертається до Парламенту та Уряду Грузії Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України впевнений, що «Грузія – це не лише Уряд. Це насамперед грузинський гордий, безстрашний та волелюбний народ. Який ніколи не дозволить собі мовчати, коли його побратими в біді».

Руслан Стефанчук закликав грузинських  парламентаріїв «не мовчати, а підтримати свій народ», який підтримує та прагне допомогти Україні.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України