Шановна пані Голово, Шановна пані Маріє!

Сьогодні, 8 березня 2022 року, у Міжнародний жіночий день, я думаю про солідарність особливо з усіма жінками в Україні, які зараз невимовно страждають від російської військової агресії проти них та всіх громадян нашої держави-членкині.

У Міжнародний жіночий день ми бачимо, як ви, жінки України, захищаєте своїх дітей, організовуєте першу медичну допомогу пораненим, збираєте продукти для потребуючих, мужньо опираєтесь агресору; ми бачимо, як ви дбаєте про своїх дітей, хворих, інвалідів та літніх людей, яким доводиться залишати свої домівки, щоб знайти притулок десь в Україні чи за її межами. Ми бачимо, що ви, жінки України, берете участь у впорядкуванні своєї країни на всіх рівнях, як би важко це не було.

Давайте подивимося на факти. Цю катастрофу розпочав президент Російської Федерації. Він несе відповідальність за порушення основних прав і свобод мільйонів жінок і чоловіків в Україні. Ця людина також несе відповідальність за заподіяння шкоди власному народу: своїм власним солдатам, яких він змушує атакувати, страждати і гинути; своїм громадянам, яким довадиться платити високу ціну за його безрозсудність. Він ізольовує свій народ від решти світу та від найстарішої та найбільшої договірної організації в Європі - Ради Європи. Після 25 років участі в цій організації, яка прагне захищати та пропагувати верховенство права, права людини та демократичне суспільство, ця людина відривається від цивілізації і відправляє свій народ у пустелю без правил і захисту.

Факти красномовно засвідчують. Командують загарбницькими арміями та поширюють катастрофу по всій Україні переважно чоловіки-генерали. Переважно відомі російські політики-чоловіки дозволяють своєму президенту та генералам порушувати міжнародне право. В основному чоловіки-офіцери з Росії наказують своїм солдатам, переважно чоловікам, доводити до відчаю мільйони громадян України.

У певному сенсі ця війна — це буквально техногенна катастрофа.

Сьогодні я закликаю Президента, політиків, генералів і солдатів Російської Федерації негайно і беззастережно припинити свою насильницьку агресію проти народу і держави Україна.
Майте на увазі: всі вони будуть притягнуті до відповідальності. Рано чи пізно – але втечі не буде.

Щиро Ваш Тіні Кокс

Інформаційне управління