Українці чекають рішучої та дієвої реакції міжнародної спільноти за злочини проти людяності, які вчиняються РФ.

Пам’ятаєте, що Все, що потрібно для торжества зла – це щоб хороші люди нічого не робили.

Сьогодні в нас, українців, складається саме таке враження, що багато впливових людей, які повинні приймати рішення для захисту прав людини, добра і миру, бояться прийняти рішення.

Щодня в Україні гинуть люди, уже було вбито 38 дітей, гинуть півторарічні малюки, а світові лідери просто розводять руками…

І в нас виникає дуже багато запитань. Як же так сталося?

Як так сталося, що Україна - засновниця ООН, яка десятиліттями допомагала підтримувати мир і надавати гуманітарну допомогу в усіх гарячих точках світу – не може дочекатися миротворців та гуманітарних коридорів для себе, коли в наш дім прийшла війна.

Як так сталося, що резолюції Генасамблеї ООН про негайне припинення бойових дій та виведення російських військ з території України - не виконуються і все це залишається безкарним?

Як так сталося, що сотні тисяч людей в столицях країн НАТО виходять на мітинги, вимагаючи у своєї влади закрити небо над Україною. А президенти, уряди та парламенти, які в демократичних суспільствах зобов’язані підкорятися народовладдю, – не дослухаються до власного народу?

Якщо за даними опитувань 74% американців та більшість європейців заявляють, що США і НАТО повинні закрити небо над Україною, – хіба це не підстава діяти?

Невже Заходу не зрозуміло, що велика європейська війна вже почалася і вона триває. Як слушно зазначила екс-президентка Литви Даля Грибаускайте: «або ти борешся з агресором, або стаєш співучасником військових злочинів, просто стоячи і спостерігаючи, як нищиться Україна та її народ».

Невже не зрозуміло, що на Україні ворог може не зупинитися? Будь яку європейську країну, РФ може назвати так званою загрозою для своєї безпеки.

Але ви можете зупинити цю загрозу сьогодні, коли ще не пізно.

Закрийте небо над Україною! Прийміть рішення про введення миротворців! Забезпечте гуманітарні коридори для ні в чому невинних мешканців українських міст, що знищуються з лиця землі.

Якщо ви не можете закрити небо, хоча всі розуміють, що це можливо!, то надайте Україні бойові літаки та сучасні системи протиповітряної оборони.

Але не мовчіть, не ховайтеся від відповідальності за бюрократичними процедурами, не бійтеся.

Саме час світові об’єднатися, захистити право українців на життя. Захищаючи Україну сьогодні, всіма можливими і неможливими засобами, ви захищаєте мирне небо для своїх родин та дітей.

Інакше завтра своєю бездіяльністю світ дочекається тріумфу абсолютного зла. Але я вірю і без надії сподіваюся, що хороші люди цього не дозволять.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України