За його словами, законопроект про дистанційне голосування як автори підписали 241 народний депутат.

«Зараз потрібна ініціатива, яка допоможе нам в ті моменти, коли Верховна Рада України не зможе зібратися з якихось причин», - уточнив він.

За його словами, онлайн голосування зможуть проводитися з важливих питань, але ці питання не стосуються змін до Конституції, не стосуються будь-яких питань, які пов’язані з мирним процесом, з мирними договорами. Це не може стосуватися імпічменту Президента і зміни керівництва Парламенту. «Це потрібно на форс-мажорний випадок», - підкреслив політик.

За його словами, всі депутати працюють, причому значна частина  - на блокпостах та у теробороні. «Враховуючи взагалі логістичну ситуацію в Україні, позачергові засідання точно будуть оголошуватися в такий термін, щоб депутати встигли доїхати до його місця проведення. І ми розуміємо, що зараз будь-які переміщення по Україні - це дві-три доби, враховуючи комендантські години, блок-пости тощо. Тому важливо організовувати дистанційні голосування з надважливих питань в умовах агресії РФ», - зазначив він.

Олександр Корнієнко зосередив увагу також на необхідності продовження робити все для закриття неба над Україною. «Ми робимо це майже цілодобово, оскільки наші партнери в НАТО знаходяться в різних часових поясах з нами, цей напрям називається «від Європи до США». Ми переконуємо у необхідності кроків, спрямованих на виконання такої вимоги, керівників різних держав, структур, органів, парламентів, депутатів», - сказав він.

Перший віцеспікер нагадав, що сьогодні Голова Верховної Ради України звернувся з подібним листом до політиків, не зважаючи на те, влада вони чи опозиція.

«З іншого боку ми багато працюємо над створенням широкого суспільного розголосу і певного суспільного тиску на владу цих країн. Західні демократії дослухаються до думок своїх виборців і змушені будуть на них реагувати», - поінформував Олександр Корнієнко.

За його словами, згідно з результатами соцопитувань, у США та Європі - є підтримка закриття неба серед населення. «Думаю, що люди будуть допомагати нам і демократично тиснути на своїх обранців з тим, щоб вони швидше це рішення приймали», - висловив упевненість Перший заступник Голови Парламенту.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України