На Полтавщині урочисто відкрили одразу чотири сучасні спортивні майданчики зі штучним покриттям. З’явилися вони біля навчальних закладів, переважно загальноосвітніх шкіл, у селах Руденківка Новосанжарського та Засулля Лубенського районів, а також у містах-райцентрах Хорол і Пирятин.

Одна така споруда коштує фактично півмільйона гривень із невеликими корективами. Однак затрати того варті. Адже досвід показує: для того, щоб пограти у футбол на таких міні-стадіонах під відкритим небом, шикуються черги охочих — як дітей, так і дорослих. Їх можна використовувати не лише для футбольних баталій у різні пори року.

При належному освітленні спортивні пристрасті вирують там більшу частину доби. Не менш важливо й те, що виробники хай недешевого, але справді якісного штучного покриття дають на нього 25-річну (!) гарантію. На Полтавщині купують його і встановлюють здебільшого за кошти обласного бюджету — це «з’їдає» майже половину вартості майданчика. Щоб облаштувати його повністю, залучають гроші бюджетів місцевих, а також спонсорів. Загалом після прийняття відповідної обласної програми, починаючи з 2008 року, з використанням бюджетних коштів у регіоні споруджено вже майже два десятки таких спортмайданчиків.

Полтавська область.

На таких майданчиках навіть діти грають у футбол «по-дорослому».

Фото автора.