Олександр Корнієнко розповів про роботу парламентаріїв та Верховної Ради України в цілому в умовах воєнного стану.

За словами Першого віцеспікера, воєнний стан не означає, що Парламент відмовляється від основної законотворчої функції.

«Ми готуємо наступне засідання, воно буде на наступному тижні, орієнтовно на початку тижня», - розповів він і уточнив, що з питань безпеки звітуватимуть по факту.

Олександр Корнієнко зазначив, що буде розглядатися багато законопроектів, у першу чергу з економічних питань.

«Зокрема, є ініціативи, які будуть сприяти зниженню цін на пальне. Це надзвичайно важливо перед початком посівної кампанії", - сказав він.

Є звичайно і військова тематика.

«Треба відрегулювати ще кілька питань, пов’язаних і з допомогою нам добровольців та волонтерів з усього світу. Є питання, пов’язані із певними аспектами щодо відповідальності військовослужбовців. Це все речі дуже предметні, точкові. У нас всі комітети над ними працюють, пропонується багато інших законопроектів, але будемо брати найважливіші», - уточнив Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко також наголосив, що народні депутати України працюють, і люди в регіонах це бачать.

«Зараз багато хто з парламентаріїв в регіонах займаються дуже великою кількістю питань, починаючи від того, що зі зброєю стоять в ТРО, на блокпостах, а частина супроводжують гуманітарні грузи», - сказав він і додав, що багато з них заслуговують на найвищі державні нагороди. Це стосується тих, хто супроводжують гуманітарні коридори, практично на собі виносять людей, вивозять із окупованих місць і під Києвом, і в Сумській та Харківській областях.

Частина депутатів, зазначив Олександр Корнієнко, працюють на дипломатичному напрямку.

«Ми працюємо із партнерами та колегами практично по всьому світу. Це теж свого роду робота 24/7. Зараз частина народних депутатів знаходися у Страсбурзі, в Брюсселі, на сесії ПАРЕ», - поінформував політик.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України