Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розмістив на своїй сторінці у Фейсбук інформацію, що Парламент Естонської Республіки (Рійгікогу) прийняв рішення із закликом до країн-членів ООН про закриття неба України від російського агресора.

«Це перше рішення від парламенту країни, яке входить до ЄС та НАТО. Першим бути складно, відповідально та почесно», - сказав Руслан Стефанчук.

Від себе, від українських парламентаріїв та від усього народу Голова Верховної Ради України подякував Спікерові Парламенту Естонської Республіки Юрі Ратасу та всім депутатам за сміливість і відданість Україні

«Це рішення має стати прикладом рішення для інших парламентів світу. Адже парламентарії - це представники народу. А народи світу вимагають рішучих дій по встановленню світу та закриття неба над Україною.

Ми з нетерпінням чекаємо, щоб знову стало для нас небо джерелом світла і тепла, а не смерть і руйнування, які несе росія», - наголосив Руслан Стефанчук.

_________

Парламент Естонської Республіки (Рійгікогу) ухвалив рішення, яке закликає країни-члени ООН закрити українське небо.

від російського агресора.

Це перше рішення парламенту країни, яка є членом ЄС і НАТО. Бути першим важко, відповідально і почесно.

Тому хотів би щиро висловити вдячність від себе, від українських парламентарів і від усього українського народу Голові Парламенту Естонської Республіки Юрі Ратасу, а також усім депутатам за їх мужність і відданість Україні.

Це рішення має стати прикладом рішучості для інших парламентів світу. Бо парламентарі – це представники народу. А народи світу вимагають рішучих дій для встановлення миру та закриття неба над Україною.

Ми щиро сподіваємося, що небо знову стане для нас джерелом світла і тепла – і перестане бути джерелом смерті і руйнування, послане нам Російською Федерацією.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України