Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький підписав наказ про реструктуризацію Олександрійського буровугільного комплексу.

Мета — створити умови для залучення інвестора для відновлення роботи комплексу за його прямим призначенням — видобування та переробка бурого вугілля.

Особливо важливою ця новина є сьогодні для олександрійців, багато з яких уже майже десятиріччя чекають на відновлення потужного виробництва, що дасть їм роботу. А ті, хто працював на буровугільному комплексі раніше, сподіваються, що це допоможе їм отримати заборговану давним-давно заробітну плату. На жаль, досі їм не змогли в цьому допомогти ані влада, ані профспілки, ані суди, ані прокуратура.

Сподівається на це й голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко. Чиновник планує провести перемовини з власником підприємства, яке раніше орендувало вугільний комплекс, Костянтином Жеваго щодо відновлення процесу погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства. Понад те, Андрій Ніколаєнко переконаний, що вже найближчим часом вдасться забезпечити перші виплати. Отже, можна вважати, що інвестором може стати колишній орендар.

Андрій Ніколаєнко пообіцяв тримати ситуацію з початком роботи Олександрійського буровугільного комплексу на постійному контролі. Громадськість інформуватимуть про всі кроки з відновлення важливого виробництва.