Учасники внесли зміни до складу Української делегації. Замість представника ОПЗЖ Олега Волошина, заступницею Голови УЧ ПКА обрали народну депутатку від партії «Голос» Інну Совсун. Тепер Комітет з питань інтеграції України до ЄС ініціюватиме звернення про відкликання Олега Волошина зі складу ПКА взагалі.

«Вдячна, що і Голова української частини Парламентського комітету асоціації Вадим Галайчук, і всі колеги-члени почули і підтримали мою пропозицію про те, що потрібно вивести представника ОПЗЖ Олега Волошина як з керівництва ПКА, так і взагалі, зі складу цього органу. Впевнена, Інна Совсун ефективно представлятиме Україну на цьому важливому міжпарламентському майданчику», - заявила перша заступниця Голови УЧ ПКА Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також поінформувала делегацію про ініціативи Комітету з питань інтеграції України до ЄС щодо того, як на платформі Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС просувати актуальні питання порядку денного для України в умовах війни. Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що Комітет підготував листа-звернення до керівництва Європейської Комісії і керівництва Європейського парламенту щодо подальших кроків Єврокомісії з підготовки документу для розблокування кандидатського статусу України в ЄС: «Ми просто зобов’язані діяти і звертатися від Українського Парламенту до інституцій ЄС, в руках яких подальші дії щодо кандидатства України. Сподіваюся, члени ПКА підтримають підписання цього листа».

Голова Української частини ПКА Вадим Галайчук зазначив, що сьогодні важливо активізувати комунікацію з європейськими парламентарями, щоби повною мірою використати той великий потенціал, який вони мають щодо впливу на уряди країн, які представляють. «Європарламент і наші колеги європарламентарі вже довели неодноразово те, що вони є нашими найкращими союзниками. Ми регулярно спілкуємося з нашими колегами з європейської частини ПКА і хотіли б систематизувати ці наші комунікації саме по лінії Парламентського Комітету Асоціації», - заявив Вадим Галайчук.

Учасники засідання домовилися ініціювати спільне засідання української та європейської частин Парламентського комітету асоціації. Також висловили сподівання, що цей орган асоціації ухвалить рішення, які почують і в Європейській Комісії, і в європейських столицях.

Інформаційне управління