Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Щодо питання «Великої двадцятки», я скажу так: ми вважаємо, що для Росії вже не може бути звичного для неї порядку справ у міжнародних інституціях та міжнародному співтоваристві», - зазначив радник Байдена.

За його словами, стосовно конкретних установ і конкретних рішень, у тому числі членства Росії у двадцятці, «ми б хотіли провести консультації з нашими союзниками, з нашими партнерами в цих установах, перш ніж робити будь-які подальші заяви».

Нагадаємо, «Велика двадцятка», або G-20 (формальніше - Група двадцяти міністрів фінансів та керівників Центральних банків) є групою міністрів фінансів та керівників центральних банків 20 економік: 19 з найбільших економік світу та Європейського Союзу. Членами об’єднання є Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Японія і Європейський Союз. Постійними учасниками зустрічей «двадцятки» є МВФ, Європейський центральний банк і Світовий банк.