«Шановний, пане Руслане! Шановні колеги! Дорогі друзі! Для мене величезна честь від усіх наших Балтійських країн виступати на цій сесії, коли минув місяць від початку російського нападу на Україну. Ми всі з величезним захватом споглядаємо за вашою мужністю.

Україна виграє війну, тому що Ви любите свою країну, свій народ і вашу свободу.

24-го лютого рано вранці естонці прокинулися, щоб відсвяткувати 104-ту річницю проголошення нашої Незалежності. Ми думали, що це буде радісний святковий день, сповнений радощів. Натомість, о 4-й ранку ми прокинулися і дізналися, що росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Я готував радісну урочисту промову для підняття нашого Прапору. Я переписав промову і оголосив нашому народові, що ми, естонці, також маємо зберегти демократичні свободи. Україна всередині Європи. Україна у центрі Європи. Це велика європейська країна має боротися за свою цілісність і незалежність. І ми стоїмо пліч-о-пліч з українцями у цій борні.

Естонці, так само як і багато інших демократичних країн, стали, щоб надати підтримку Україні. Це широкий діапазон підтримки: політична, військова, гуманітарна. Але треба набагато більше зробити. Це моральний обов'язок кожної демократичної країни.

Ваша Перемога буде нашою Перемогою!

Тисячі і тисячі естонців пропонують свою допомогу коштами, ресурсами, приймають біженців з України і дають їм прихисток. Наш Парламент ухвалив Закон про закриття неба над Україною. І цей Закон зразу набув чинності. Нам не треба боятися злочинця путіна. Україна має дістати належне негайно: зброю, щоб боротися і нападати, наступати і давати відсіч. Європейська громада вам має надати відповідну зброю.

Дух України нам нагадує про незламність і ми пишаємося Вами, захоплюємося Вами. Весь світ вчиться вашій стійкості. І ми підтримуємо ембарго, торговельне ембарго. Міжнародна підтримка України безпрецедентна, але вона має стати ще більшою і на довший період.

Україна виграє війну. російська потуга зазнає поразки. Їх виженуть з української землі.

Українська Незалежність відновиться. Ми маємо відбудувати міста, села. Вступ України до ЄС має вже розпочатися. Нам треба прискорити його. Україна заслуговує, Ви заслуговуєте на те, щоб стати офіційним кандидатом на вступ до Європейського Союзу саме тепер!

Шановні друзі, є такий вислів, що "темрява найбільша перед світанком». І Ви бачите стільки  маєте руйнацій, але все ж таки, як казала Леся Українка у своєму відомому вірші " Без надії сподіваюся! Contra spem spero".

Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть, думи сумні!

Шановні друзі! Шановні колеги! Шановний пане Руслане! В мене була нагода відвідати Україну на початку лютого цього року. Я тоді говорив і зараз повторю, що Ви ніколи не будете наодинці з цією страшною силою. Це не лише слова. Я хочу ще раз повторити ці слова для всіх людей. 26 лютого я це сказав і повторю свою обіцянку.
Ось ця велика цікава картина, пане Руслане, яка дасть Вам можливість подивитися на велику естонську підтримку України.

Слава Україні!"

Інформаційне управління