Понад 200 півлітрових банок тушкованого м’яса із кашею для українських воїнів і мешканців прифронтових областей закривають щодня волонтерки Підгайцівської громади.
Також смажать пиріжки, сушать сухарі.
Гроші на продукти дають небайдужі волиняни. Раніше жінки готували вдома, тепер у закладі громадського харчування, яка надала волонтерка Ольга. Тож у розпорядженні жінок професійна кухня з усім необхідним обладнанням.
Щодня допомагає волонтерам вимушена переселенка Валентина Петрук, яка разом з сином на третій день повномасштабної війни виїхали з Києва на Волинь.
"Ми робимо пиріжки, хтось возить, хтось відправляє. Кожен на своєму місці. Якщо не долучатися, тоді відчуваєш себе дезертиром", — говорить волонтерка Ірина Басун.
Жінки з Підгайцівської громади гуртуються в одній із груп, яку створили у соціальній мережі ще 2014 року. Тоді господині теж збиралися та куховарили. Їжу передавали захисникам України.
Пиріжки, тушковане м'ясо та каші волонтери відправляють українським військовим і цивільним у місця, де тривають бойові дії.
Фото з ТВ «Суспільне. Волинь».