Політика

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що від сьогодні стартує глобальна кампанія на підтримку України.

Президентка Єврокомісії започаткували глобальну кампанію на підтримку України

«Шановний Президенте Зеленський, ви попросили міжнародну спільноту приєднатися до підтримки народу України – ми вас почули. Сьогодні ми запускаємо #StandUpForUkraine. Глобальна кампанія, яка мобілізує всіх, від урядів до компаній і громадян, щоб зібрати кошти для України», - повідомила вона на своїй сторінці у Твіттері.

Про деталі кампанії поки не повідомляється.

Як повідомляв «Голос України», раніше через війну Росії проти України Євросоюз, США, Канада, Австралія та багато інших країн запровадили широкі секторальні санкції проти РФ. Вони вже зумовили серйозні проблеми у фінансовому та авіаційному секторах. США, Велика Британія та Австралія відмовилися від купівля російських енергоресурсів. Російська валюта продовжує девальвувати, акції найбільших компаній знецінилися, повітряний простір закрили країни Європи та Північної Америки, російським суднам заборонено вхід до багатьох європейських портів, більшість міжнародних концернів оголосили про вихід з Росії. Окремо запроваджено обмеження проти російського керівництва й бізнесу. Щодня санкції проти агресора поглиблюються. Утім, Україна й такий складний час потребує підтримки від світової спільноти.