Політика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про підсумки перемовин з президентом США Джо Байденом.

Кулеба: підтримка Сполученими Штатами України лише зростатиме

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про підсумки перемовин з президентом США Джо Байденом. У діалозі, що відбувся у Варшаві, брали участь також міністри оборони України та США Олексій Резніком та Ллойд Остін та держсекретар Ентоні Блінкен.  

«Байден приєднався до нас у розвиток свого діалогу з президентом Зеленським, а також тому що хотів у нашій особі (мене і Олексія Резнікова) висловити захоплення усім українцям, які чинять опір російському агресору», - заявив після перемовин Д. Кулеба на своїй сторінці у Фейсбуці

Міністр передав слова Байдена про те, що події в Україні, змінять 21 століття. «Це те, про що ми говорили усі 8 років – це не війна проти України, це війна тиранії проти вільного світу. І спільними зусиллями ми досягнемо того, аби ця зміна була на нашу користь», - запевнив Д. Кулеба.

За його словами, ніщо не зможе похитнути підтримку України Сполученими Штатами Америки. Навпаки, ця підтримка лише зростатиме.

Міністр також розповів, що на порядку денному було обговорення поглиблення санаційного режиму про ти Росії. «Багато вже обмежень було запроваджено, але йшлося про нові. Зокрема, про закриття для російських суден та вантажів американських і європейських портів. Говорили й про те, аби застосовувати санкції не лише проти російських олігархів та найближчого оточення Путіна, а й проти усіх політичних фігур РФ. Бо вони усі є частиною його агресивної машини», - розповів Кулеба.

Крім того, він повідомив, що  йшлося й про те, як «збадьорити» деякі європейські країни, які під різними приводами намагаються не застосовувати проти Росії жорсткі обмеження, а також про треті країни, щоб вони не ставали простором для обходу санкцій.

«Росія потрапила у санкційний котел, який у найближчі дні, тижні чи місяці буде лише стискатися», - запевнив Кулеба.

Що стосується зброї, була дуже конкретна розмова. У цій справі буде прогрес, буде розвиток подій, зазначив міністр.

Нагадаємо, президент США Джо Байден сьогодні знаходиться з дводенним візитом у Польщі. Очікується, що пізніше він виголосить промову на підтримку України.