Представниця фракції «Європейська солідарність» Марія Іонова на своїй сторінці в Фейсбук підсумувала візит у Канаду в складі парламентської з колегами Іванною Климпуш-Цинцадзе, Лесею Забуранною, Євгенією Кравчук та Анастасією Радіною. 

«Ми дуже вдячні Канаді за підтримку України у важкі часи війни, – пише народний депутат. – Але ми віримо що Канада здатна проявити більше лідерства в допомозі Україні – і завдяки унікальним зв’язкам із українством Канади, і завдяки потужності держави-члена G7. Тож наш візит був спрямований на розкриття цього потенціалу лідерства». Напрямок, у якому Канада може проявити себе повною мірою – це співпраця з міжнародними організаціями, які працюють і надають гуманітарну допомогу в Україні, переконана парламентарійка. Ці організації мають показувати свою більшу спроможність, і Канада могла би допомогти в цьому. Утім, за словами М. Іонової, критичною для нашої країни є фінансова допомога. Окрім того, що Канада може активніше співпрацювати з Україною в наданні допомоги для захисту від хімічних атак, як це вже почали робити США. Безумовно, потрібне завершення підготовки механізму, який стосується спрощення візового режиму і безвізу з Канадою для українців, наголошує народний депутат. 

«Домовилися і про проведення спільної роботи комітетів закордонних справ Канади і України щодо викриття воєнних злочинів Росії в Україні, співпрацювати над звільненням цивільних заручників, та адвокації захисту демократії з країнами, які заперечують військові злочини росії в Україні», – йдеться в повідомленні. «Україна – це свобода, відродження і воля, – пише М. Іонова. – Ми нагадуємо світові, як насправді виборювати і боротися за цінності. Українці вже виграють. Бо, подають приклад незламності, і свідомої боротьби за свою землю і самовизначення».

Фото із Фейсбук-сторінки Марії Іонової.