Насамперед на збереження поголів’я, створення нових потужностей. Про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.
Адже ферму на паузу не поставиш. Корів треба доїти щодня. І це роблять наші аграрії, часто під обстрілами, наражаючи своє життя на небезпеку. До того ж окремі підприємства опинилися на окупованих територіях.
Попри це, за оцінками експертів, галузь здатна задовольнити потреби країни в основних видах молокопродукції. Стабільну роботу відновили 60-65% переробних підприємств, а з урахуванням залишків на складах – сиру, сирного продукту, сухого, згущеного молока, яке раніше відправлялося на експорт, попит на такі товари може бути повністю задоволений.
Як стверджують у Комітеті, деякі заводи не тільки відновили обсяги переробки молока, а навіть в рази збільшили. Основний акцент в умовах війни робиться на виготовлення продукції тривалого зберігання.
На знімках: чимало корів опинилося на тимчасово окупованій території Херсонщини;
звичайне молоко (а не лише тривалого зберігання) знову з’явилося на полицях столичних супермаркетів.
Фото автора.