Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс (на знімку) повідомив, що «російського посла попросили залишити Литву. Посол Литви в Україні повертається до Києва. Такі рішення Литва ухвалила сьогодні». Відповідне повідомлення розміщено у Твіттері міністра. 

Рішення про зниження рівня дипломатичного представництва між Литвою та Росією було ухвалено урядом у понеділок, 4 квітня. Також буде закрити російське консульство у Клайпеді, повідомив Габріелюс Ландсбергіс. 

«Уряд Литви, реагуючи на військову агресію Росії проти суверенної України та вчинені збройними силами Росії жорстокості в різних окупованих містах України, включаючи жахливі вбивства в Бучі, прийняв рішення знизити рівень дипломатичного представництва, і посол Російської Федерації має залишити Литву», - цитує головного дипломата країни delfi.lt. 

За словами міністра, посол Литви у Москві повернеться до Вільнюса найближчим часом. «Жорстокість окупаційних сил Росії порушила будь-які норми цивілізованого світу. Те, що світ побачив у Бучі, на жаль, може бути лише початком. У міру визволення інших міст ми можемо побачити й інші приклади страшних військових злочинів», - наголосив міністр.