Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 18-й тур.

29 листопада. «Металург» (Донецьк) — «Ворскла». 4:1. 1 500 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Мораєс, 39 (п), 44, 55, Лазич, 51 — Громов, 17. На 65-й хвилині Громов («Ворскла») не реалізував пенальті (поперечина).

30 листопада. «Говерла» — «Таврія». 2:1. 1 100 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Нікулае, 29, 67 — Бусаїді, 49 (п).

«Іллічівець» — «Металіст». 1:1. 3 200 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Майкон, 7 — Девич, 53. Вилучено Пшеничних («Металіст», 90+3, два попередження).

1 грудня. «Зоря» — «Дніпро». 3:0. 5 500 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Даніло, 68, 73, Болі, 87. На 90-й хвилині Селезньов («Дніпро») не реалізував пенальті. Вилучено Чеберячка («Дніпро», 81, два попередження).

«Волинь» — «Металург» (Запоріжжя). 2:0. 3 700 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Ерік, 19, Селін, 51.

Учора, коли число нашої газети вже друкувалося, завершився матч «Севастополь» — «Динамо». Про нього розповімо пізніше. А сьогодні тур завершиться поєдинком в Одесі між «Чорноморцем» і «Шахтарем».

Бомбардири: Девич («Металіст») — 14 м’ячів, Мораєс («Металург» Д) — 10, Ярмоленко («Динамо»), Селезньов («Дніпро») — по 8, Адріано («Шахтар»), Болі («Зоря»), Мбокані («Динамо») — по 7.

Серед частини матчів, котрі ми оглядаємо, особливої уваги варті два — в Луганську та Маріуполі.

У нинішньому чемпіонаті «Дніпро» зазнав поразки лише двічі. І щоразу його кривдила «Зоря» з рахунками (3:1 і 3:0). Хоча такий підсумок луганської зустрічі, ніби, й не мав серйозного ґрунту. Адже «Дніпро» вийшов на пристойний рівень гри і досить переконливо виступав у національному чемпіонаті і надто у груповому турнірі Ліги Європи.

Навіть дискваліфікація Зозулі не мала б особливого впливу на гру гостей. Протягом півтора тайми на полі спостерігалася досить рівна боротьба. Але перший гол «Зорі» мав величезний вплив на хід боротьби. Прийти до тями дніпряни так і не зуміли.

До речі, луганчани здолали на власному полі й «Динамо» (2:0). Узагалі «Зоря» вдома не пропускає у шести поєдинках, тоді як їхній суперник вперше у сезоні пішов з поля без забитого м’яча, навіть незважаючи на стовідсотковий шанс наприкінці зустрічі (пенальті не реалізований Селезньовим).

Чергові очки втратив «Металіст». Початок поєдинку в Маріуполі пройшов за переваги господарів. І забити гол підопічні Миколи Павлова не забарилися. Федотов на фланзі заробив штрафний, Полянський пробив у ворота, але Майкон головою змінив напрямок польоту м’яча, Горяїнов був безсилим відвернути загрозу — 1:0.

Дві заміни після перерви посилили гру «Металіста». І він зміг відігратися. Ксьонз зробив довгу передачу на Сосу. Аргентинець продемонстрував чудовий дриблінг, а Девичу залишалося просто підставити ногу, щоб вразити порожні ворота. Втім, надалі харків’яни не виявили готовності для постійного тиску на чужі ворота. Тому саме «Іллічівець» може шкодувати про втрачену перемогу. Адже Федотов не реалізував вихід сам на сам.

Для одеського рефері Віталія Годуляна це був останній офіційний матч у кар’єрі арбітра.

Фото з сайту УПЛ.

Фрагмент матчу «Іллічівець» — «Металіст».

Євгенові Селезньову (праворуч) цього разу забити не вдалося.

Першість країни. Перша ліга. Матч 19-го туру. «Миколаїв» — «Динамо-2» (Київ). 3:0.

«Олімпік» (Донецьк) — 44 очка, «Олександрія» — 36, «Сталь» (Алчевськ) — 34, «Нафтовик» (Охтирка), «Десна» (Чернігів), «Буковина» (Чернівці) — по 29, «Нива» (Тернопіль), «Украгроком» (Говаківка) — по 27, «Суми», «Зірка» (Кіровоград) — по 26, «Авангард» (Краматорськ) — 25, «Полтава», «Титан» (Армянськ) — по 24, «Миколаїв» — 21, «Геліос» (Харків) — 20, «Динамо-2» — 15.