Минулими вихідними студенти факультету іноземних мов Луганського національного університету ім. Т. Шевченка провели акцію, вшановуючи пам’ять загиблої в ДТП п’ятикурсниці Наталі Пелецької. До них долучалися городяни, які того ранку випадково опинилися в районі міського ринку — там, де сталася трагедія. Кілька десятків чоловік (на знімку) стояли уздовж дороги із плакатами, які закликали учасників дорожнього руху бути обережними, і вимагали об’єктивного розслідування ДТП.

22-літня Наташа загинула під колесами автомобіля, яким керував молодший радник юстиції, прокурор відділу з протидії злочинності в сфері транспорту прокуратури Луганської області Дмитро Кононов. Він на швидкості збив дівчину на пішохідному переході й намагався втекти.

Міські таксисти через рацію повідомили одне одному номерні знаки машини-убивці й кинулися в погоню. Незабаром кілька десятків авто заблокували позашляховик прокурора й тримали його в кільці до приїзду ДАІ. А після цього супроводжували машину правоохоронців, у якій сидів прокурор, до місця огляду винуватця ДТП на наявність у його крові алкоголю й наркотиків. Пройти такий тест на місці Кононов відмовився. Як заявила завідувач відділення Луганського обласного наркологічного диспансеру Ганна Князєва, ані алкоголю, ані наркотиків у крові Кононова не виявлено. Водночас таксист Дмитро Зубов, який брав участь у затриманні, стверджує, що водій позашляховика «був не при собі, судячи зі стану його очей».

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження. Прокурор Луганської області Анатолій Мельник запевнив, що «розслідування буде проведено в максимально короткий термін, повно, всебічно і неупереджено». 

Найближчим часом обвинувальний акт буде спрямовано до суду. Прокуратура наполягає на призначенні для винного максимальної міри покарання, передбаченої ч. 2 ст. 286 КК України. 

І, крім того, в апеляційному порядку збирається оскаржити постанову Ленінського суду, згідно з якою підозрюваний в скоєнні ДТП залишається під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 89 тисяч гривень. Прокуратура має намір позбавити його такої можливості. Анатолій Мельник також висловив готовність надати необхідну допомогу рідним і близьким покійної.

Наташа Пелецька вивчала англійську і китайську, планувала присвятити своє життя роботі з дітьми. «Вона померла на місці події. Це дуже важка втрата для рідних і близьких, для нас, її друзів і знайомих», — сказали організатори акції. «Зменш швидкість перед зеброю!» — написали вони на одному з плакатів.

Луганськ.

Фото із сайту «Коментарі: Луганськ».