Фракція Партії регіонів не бачить підстав для відставки уряду, і не голосуватиме за це питання, якщо його винесуть на розгляд парламенту. Про це під час брифінгу заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов.

«Нині ми не бачимо жодних домовленостей, а на ультиматуми не реагуватимемо. Якщо буде досягнуто домовленостей між основними політичними гравцями в нашій державі й стане зрозуміло, що робити далі, тоді прийматимуться рішення. А залишити державу без уряду в такій важкій ситуації — це точно нерозумне рішення», — наголосив він.

Не варто, вважає народний депутат, пов’язувати події з побиттям активістів на Майдані Незалежності з Кабінетом Міністрів.

На питання про те, скільки народних депутатів вийшли із фракції Партії регіонів, О. Єфремов сказав: «Що стосується публічних заяв, які є у пресі, то про це заявили Богословська, Жванія, Рудьковський. Можливо, хтось ще з’явиться. Це не є трагедією для нас. Як правило, це люди, які йшли з партією тільки паралельними шляхами».

Стосовно державного бюджету на 2014 рік голова фракції регіоналів зазначив: оскільки підписання Угоди про асоціацію так і не відбулося, то підготовка кошторису затягується.

Крім того, О. Єфремов наголосив, що інформація про відставку голови адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, який на сьогодні працює в штатному режимі, недостовірна. Також голова фракції ПР попросив журналістів не поширювати неперевірену інформацію.

Говорячи про події на Майдані в ніч із 29 на 30 листопада, О. Єфремов зазначив, що цей силовий конфлікт не мав відбутися. «Ми готові зустрітися з лідерами громадської думки, які формують групи на Майдані, і відповісти на всі їхні запитання. Люди недостатньо ознайомлені з процесами, що відбуваються всередині держави, і з документами, які повинні були підписуватися в рамках євроінтеграційних процесів. Це, напевно, помилка, і її треба виправити», — сказав він.

Коли було прийнято рішення про зупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, за його словами, стояла одна мета — не втратити вітчизняну промисловість. І  тільки-но знайдеться відповідь на ці питання, подальший євроінтеграційний рух буде продовжено.