Кіровоградці вимагають від місцевої влади або довести до нормального завершення транспортну реформу, або ж відмовитися від неї взагалі.
На початку минулого літа рух популярними напрямками зник, а містян поставили перед вибором: або їздити в тисняві та за незручними маршрутами, або ходити пішки.
Люди написали сотні скарг, провели десятки акцій протесту, серед них — веловозопробіг «Гайда з нами», «Кіровоградці — не оселедці!», продовжують оббивати пороги різних інстанцій, щоб привернути увагу «батьків» реформи до її поточних наслідків. Певні зрушення є, але незначні. Міська влада й далі вдає, що всі пасажири задоволені.
Наразі міські активісти оголосили фотоконкурс «Транспортна реХВОРма-2013». На цю ідею їх надихнули пасажири, які поділилися першими знімками, що ілюструють результати транспортного «покращення».
«Вас приліпили до скла маршрутки? Віддавили руки-ноги? Почуваєтеся після проїзду вичавленим лимоном? Ви стали свідком кумедної аж до сліз транспортної ситуації? Сфотографуйте це і надішліть нам», — пропонують члени громадської організації «Рідний Кіровоград».
Конкурс триватиме до 15 грудня 2013 року. За його результатами буде організовано фотовиставку.
Кіровоград.