На додачу до них МЗС Хорватії в дипломатичній ноті до посольства путінської росії запропонувало залишити країну шістьом працівникам адміністративно-технічного персоналу посольства. Як зазначається у дипломатичному документі, МЗС Хорватії рішуче засуджує агресію проти України та численні злочини росії на її території і ще раз закликає москву «негайно припинити бойові дії та вивести російські війська з території України, а також оперативно забезпечити шляхи евакуації цивільного населення та доставки гуманітарної допомоги».

На пакування валіз персонам нон грата відвідено два тижні з попередженням, щоб до 25 квітня навіть їхнього духу не було в Загребі. Посол країни-агресора «поскаржився» представникам ЗМІ, що це «значний крок назад у двосторонніх відносинах» Хорватії і росії. Більшість хорватських видань не погодилася з цим і зазначила, що згортання усіма державами ЄС дипломатичних відносин з країною, яка веде криваву війну в самому центрі Європи із знищенням українських дітей, жінок, людей похилого віку, ясний сигнал Кремлю – з ним і його бункерним пацюком ніхто не хоче мати будь-яких справ і відносин.

Видання Jutarnji list нагадує, що раніше влада країни зажадала від країни-агресора добровільного скорочення кількості співробітників її посольства в Загребі. Оскільки жодної реакції на це не було, МЗС Хорватії пішло на радикальний крок.