Малюнок Олексія КУСТОВСЬКОГО.

Він у стилі Жириновського «відкриває Євразію від Лісабона до Владивостока», Україну називає «третім рейхом», заперечує звірства в Бучі, розвинув просто бурхливу активність на фейковому фронті. Від несподіваних заяв колишнього президента росії, колишнього глави уряду рф Дмітрія Медведєва, якого путін останніми роками тримав на другорядних посадах і під яким хитається крісло, нині аж зашкалює – він перетворюється на найбільш войовничого яструба.

Очевидно, що Дмітрій Медведєв називає українців «фашистами», бо намагається догодити правителю росії і замаскувати путінський фашизм. Росія давно вже перетворилася на тоталітарну країну, де немає опозиції й демократії, де опоненти путіна або виїхали, або опинилися в тюрмах, а його військо перетворилося на стадо мародерів та ґвалтівників.

Так ось, встановити об’єктивний діагноз політика частково допоміг сайт «Русский монитор», який з посиланням на «генерала СВР» (Служба зовнішньої розвідки) стверджує, що Медведєва за наказом путіна побили офіцери президентської охорони. Причина – щоб вивести колишнього главу держави із стану запою і протверезити. 

Ось цей текст: «14 вересня колишній президент російської федерації Дмитро Анатолійович Медведєв відзначив п’ятдесят шостий день народження. Не всі в Росії пам’ятають, коли у Медведєва день народження, але чинний президент володимир путін пам’ятає і практично завжди вітає Дмитра Анатолійовича особисто. І цього року путін по телефону привітав Медведєва та передав найкращі побажання. Але для самого Медведєва вітання президента цього року були, мабуть, не такі приємні, як у минулі роки, і виною цьому не лише політичне забуття, яке незабаром готує йому путін, а й неприємна історія, що сталася з Дмитром Анатолійовичем напередодні дзвінка президента.

Річ у тім, що путін дуже не любить спілкуватися з п’яними людьми, таке спілкування йому гидке, і він його всіляко уникає, а Медведєв практично весь час присвячує вживанню алкогольних напоїв. Путін дав розпорядження співробітникам ФСО привести Дмитра Анатолійовича «до тями» до моменту дзвінка президента. У результаті Дмитро Анатолійович приймав вітання від президента із забиттям ребер, гематомою на шиї, травмою лівого вуха та пошкодженням м’яких тканин в області паху, але тверезий як огірок, хоч і, кажуть, із перегаром».

Що ж виявляється? Більшість агресивних заяв екс-президент росії зробив з будуна, після запою?

А який діагноз у решти путінського оточення? Спікер держдуми В’ячеслав Володін називає лідера США хворим і рекомендує йому пройти психічне обстеження, залякує російських діячів культури репресіями за підтримку України, а українського президента він уже заховав у Польщі.

Схожі заяви за межею здорового глузду зробили спікер ради федерації Валентина Матвієнко, глава «Роскосмосу» Дмітрій Рогозін, директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін і глава Центрвиборчкому Елла Памфілова.

У прагненні догодити царю Владіміру все-таки найбільше досягає успіхів спікер. Йому належить фраза «після путіна буде путін», проголошена в 2020-му на засіданні клубу «Валдай».

Та у всіх фантазіях йому конкуренцію складає директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, який заявив, що його відомство «має дані про розробку в Україні ядерної зброї». Під ним теж крісло хитається. Весь світ побачив приниження Наришкіна на засіданні радбезу, коли той аж заїкався, відповідаючи на запитання путіна. Неспроста ці кадри розповсюдила президентська прес-служба.

Схоже, оточення путіна створило навколо свого царя та російського народу інформаційну капсулу брехливої інформації й нині вся країна потерпає від брехні. Попереду Росію чекає доля гітлерівської Німеччини після Другої світової війни. Російський фашизм з його «рускім міром» буде засуджено і визнано злочинною ідеологією, а цар та його оточення опиняться на лаві підсудних. Якщо доживуть і самі не перегризуть одне одного.