Тут під час окупації російськими військовими були здійснені масові розстріли, саме місто зазнало значних руйнувань.

«Ірпінь, Бородянка несуть свіжі шрами російського руйнування. Викривлені уламки будинків, церков і мостів. Українці заслуговують на масштабні зусилля з відновлення, як-от План Маршалла, який допоміг Західній Європі відновитися після Другої світової війни. Настав час планувати!» – написав після відвідання Бородянки президент Латвії  Егілс Левітс на своїй сторінці у Твіттері.

Супроводжував президентів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Після поїздки він відзвітував у своєму Телеграм-каналі, що президенти бачили численні руйнування будинків та інфраструктури в селах Київської області. Уздовж доріг – розстріляні та спалені автівки. На багатьох – напис «Діти».

«Розповів нашим партнерам про численні злочини, які окупанти вчиняють на українській землі. Говорили про необхідність запровадження масштабних санкцій, які допоможуть зупинити війну. Порушив питання невідворотної відповідальності агресора. Наголосив на необхідності якнайшвидшого відновлення України.  Арештовані кошти та власність росії за кордоном мають піти на відбудову зруйнованої та пошкодженої інфраструктури нашої держави», – зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, візит президентів чотирьох країн Євросоюзу на Київщину свідчить про міцну міжнародну коаліцію на підтримку України. «І, сподіваюсь, переконає тих, хто сумнівається, в тому, що мати справу з Росією – це фінансувати тероризм і геноцид українців», – підсумував український прем’єр.

Як повідомляв «Голос України», заплановано, що пізніше сьогодні у Києві під час зустрічі з Володимиром Зеленським Президенти Естонії, Польщі, Литви та Латвії обговорять подальшу допомогу ЗСУ, цивільному населенню та спільну працю в документуванні та розслідуванні воєнних злочинів, які чинять на території України російські військові.

Фото зі сторінки у Твіттері посольства Канцелярії Президента РП.