«Маючи зараз можливості переосмислення дуже багатьох речей, ми разом із колегами, народними депутатами і Апаратом, маємо цілу низку напрацювань. І найважливішим із цих питань є підвищення якості законодавчого процесу. Нам не потрібні закони, які містять суто політичні речі», — зауважив Руслан Стефанчук.

Також він зазначив, що Парламент України має на меті створити потужну інституцію, яка вже існує у багатьох парламентах світу, — так звану «дослідницьку службу», яка сприятиме, щоб «якісний закон був не на виході, а ще на вході до парламенту», і отримав усі необхідні висновки та міжнародну підтримку.

«Таким шляхом ми йшли, наприклад, коли ухвалювали закон про всеукраїнський референдум, а також, коли зараз готуємо закон про правотворчу діяльність», — зауважив Голова Парламенту України.

Також, за його словами, Верховна Рада України працює над питаннями забезпечення якісної підготовки депутатів парламенту і працівників Апарату. Руслан Стефанчук зауважив, що можлива дискусія й щодо скорочення чисельності депутатів до 300 депутатів, але «всі ці дискусії ми переносимо на період після нашої перемоги».

«Мені здається, що після нашої перемоги ми побачимо абсолютно іншу Україну, абсолютно інший якісний склад, тому що якраз під вогнем російської авіації, вибухів і бомб переплавлено українську націю в потужну і єдину», — закцентував Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України