«Ми вживаємо цілу низку внутрішніх заходів. Зокрема, про годину засідання Парламенту України ніхто не знає раніше, ніж за дві години до початку. Крім того, ми проводимо запис і трансляцію пускаємо вже після засідання», — наголосив Руслан Стефанчук.

Він зауважив, що на відміну від інших органів влади, парламент — це єдиний законодавчий орган. На Верховну Раду України покладені Конституцією дуже важливі рішення, зокрема, і в період воєнного стану: це й затвердження мирного договору, й оголошення війни. Процедура обрання депутатів надзвичайно складна, тому питання безпеки роботи Парламенту України під час війни є важливим.

Руслан Стефанчук пояснив, що народні депутати України відкрили засідання та не закривають його, а лише продовжують. Окрім цього, право скликати засідання Парламенту надано не лише Голові, а й Першому заступнику та Заступниці.

«Також ми намагаємося не перетинатися одне з одним, окрім зали засідань, щоби забезпечити скликання Парламенту за будь-яких обставин», — резюмував Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України