Про це засвідчили цьогорічні декларації депутатів держдуми від «Єдиної Росії» – її ще називають партією путіна.

Патріоти-великодержавники, які голосували за війну з Україною, які клеймили загниваючий Захід, підготували для себе запасні аеродроми у вигляді квартир та маєтків у країнах Європейського Союзу. І найбільше таких у партії влади.

Українофоб № 1, перший заступник голови комітету з питань СНД Костянтин Затулін володіє квартирою майже на 100 квадратних метрів в Іспанії. Його колега з комітету по культурі Денис Майданов у цій країні має дві квартири площею 200 метрів квадратних і чотири паркомісця. А члену комітету з екології Аркадію Пономарьову в Іспанії належить аж три квартири по 150 метрів квадратних кожна.

В Іспанії приписався і депутат-боксер Ніколай Валуєв – вони з дружиною володіють житловим будинком, а в Росії – трьома квартирами. Хороший апетит на нерухомість за кордоном і в депутата Вадима Белоусова. Його дружині в Іспанії належить особняк площею 530 квадратних метрів.

Другою за популярністю серед російських депутатів стала Італія. Заступник голови комітету з фінансового ринку Олег Савченко задекларував віллу площею понад тисячу метрів квадратних і земельну ділянку 1,7 га, а його дружина – власник землі в Греції.

Найбагатший депутат держдуми від КПРФ за доходами Володимир Блоцкій володіє у Великій Британії будинком площею 312 метрів квадратних. Він задекларував у цьому році 3,5 мільярда рублів доходів.

Депутат від «Єдиної Росії» Андрєй Горохов  має будинок в Австрії площею 317 метрів квадратних і земельну ділянку понад 200 квадратних метрів.

На цьому тлі правитель росії владімір путін має просто жебрацький вигляд. Він задекларував 10,5 мільйона рублів доходів, три квартири площею 153, 77 і 18 метрів квадратних, два раритетні автомобілі Газ-М21 і «Нива», автопричіп «Скіф».

Цар владімір заробив менше від свого прес-секретаря Дмітрія Пєскова, дохід якого 2021-го становив 14,5 мільйона рублів. Про розкішний путінський палац на десятки мільярдів доларів США та винзаводи на Чорноморському узбережжі Кавказу, про які розповів у своєму розслідування опозиціонер Олексій Навальний, історія замовчує. Лише за згадку про незадекларовану путінську нерухомість можна загриміти до криміналу.

Якщо до цих пазлів додати нерухомість російських олігархів за кордоном, валютні мільярдні рахунки в офшорах, то стане очевидним, що найзаможніші люди росії не мають бажання ховатися разом з владіміром путіним у бункерах, а тим паче, тонути разом з ним. Поки народ гине на війні за фашистську маячню путлера, вони могли насолоджуватися принадами цивілізованого світу. Після введення міжнародних економічних санкцій їхнє благополуччя обнулили. Ймовірно, найбагатші люди росії з відповіддю не забаряться – і вона буде не на користь владіміра путіна, це питання часу.