Про це  інформує Міністерство енергетики України.

На зустрічі також були присутні голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, керівники НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, ДП «Оператор ринку» Олександр Гавва, президент компанії Westinghouse Патрік Фрегмен та інші.

Сторони обговорили можливість створення віртуальної торгової зони між Україною та країнами ЄС. Це сприятиме збільшенню експорту електроенергії з України і, водночас, підвищенню надійності електропостачання європейських країн.

«Україна вже розпочала експорт до Польщі однією лінією, обсяг складає 210 МВт. Зараз ми ведемо переговори з ENTSO-E щодо збільшення обсягів експорту. Ми маємо можливості на рівні 2 ГВт, але можемо почати з менших обсягів. Наприклад, на рівні 650 МВт, як це було, коли експорт з України відбувався раніше», - наголосив Герман Галущенко.

За словами міністра, зараз українська енергосистема має достатній резерв потужності, щоб забезпечити стабільний експорт. Водночас українська електроенергія допоможе скоротити споживання російського газу європейськими генеруючими підприємствами, що, в свою чергу, зменшить залежність Європи від енергоносіїв держави-агресора, – інформує Міністерство енергетики України на своїй сторінці в мережі.

 «Голос України»