У Хорватії з новою силою спалахнула ворожнеча між прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем (на знімку) і президентом  Зораном Мілановичем. Цього разу приводом стало їхнє різне ставлення до війни, яку росія веде проти України. Наприкінці минулому тижня Зоран Міланович зробив публічну заяву, котра шокувала багатьох хорватів і викликала обурення прем'єр-міністра. Президент заявив, що у війні, яка нині триває в Україні, винні українці або ті, хто підбурював їх до війни з росією і підтримує зараз.  

Цього Андрей Пленкович, уряд якого підтримує усі санкції Євросоюзу проти росії, вже не стерпів. «Невже Зоран Міланович справді є російським агентом Те, що він зробив сьогодні, завдавши шкоди міжнародному авторитету нашої країни своїми оцінками подій в Україні, навряд чи зміг би зробити будь-який інший президент чи прем'єр-міністр країни, котра є членом ЄС», – публічно заявив прем'єр-міністр. 

Пленкович наголосив, що президент цією заявою «перетнув усі межі допустимого», і прямо запитав його: «Пане президенте, ви дійсно російський агент» Прем'єр-міністр підтримав рішення міністрів свого кабінету – відмовитися від участі в усіх державних заходах, у яких бере участь Міланович. 

Хорватські ЗМІ, котрі стоять на боці уряду, зазначили, що президент, котрий втратив совість і сором через своє русофільство, а також страх перед господарем кремля, цинічно відповів, що для нього велика честь – бойкотування його діяльності такою командою.