«Я абсолютно погоджуюсь із позицією, яка закладена в законопроєкті про заборону в Україні проросійських партій, — в Україні, крім проукраїнських партій, не може бути ніяких інших», — зазначив Голова Верховної Ради України. 

За його словами, партії, які сповідують інтереси інших країн, не мають права бути представленими ні в політикумі, ні в соціумі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

 

Для нас дуже важливо, щоби на тих територіях, де немає воєнних дій, бізнес працював

Парламент України підтримуватиме ініціативи, спрямовані на розвиток української економіки. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Для нас дуже важливо, щоби на тих територіях, де немає воєнних дій, бізнес працював. Верховна Рада зробила все для цього та навіть більше», — заакцентував Руслан Стефанчук.

Він також зазначив, що кожен на своєму місці, якщо дозволяють умови, має займатися бізнесом, відкривати свої кав'ярні, пекти хліб, допомагати українській армії та тим, хто цього потребує.

«Я дуже хочу, щоби кожен розумів: війна — це горе, яке пов'язало нас усіх. Ми маємо всі працювати, щоби воно завершилося якомога швидше», — зазначив Голова Парламенту України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

 

Це священне — Руслан Стефанчук розповів про червоні лінії у перемовинах з росією

Росіяни мають зрозуміти — у кожного дипломатичного спілкування є коридор. З кожною такою Бучею, кожним таким Ірпенем, кожною такою Бородянкою, Гостомелем, Стоянкою цей коридор стає все вужчим і вужчим. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Ця війна не потрібна нікому. Всі це розуміють. Я закликаю припинити всі обстріли, атаки та почати говорити. Але підкреслюю – в цих переговорах питань української незалежності, територіальної цілісності та українського суверенітету не може стояти», — заакцентував Руслан Стефанчук.

За його словами, ці питання не можуть бути предметом жодних домовленостей.

«Це ті червоні лінії, які ніхто з влади не перейде, це священне», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

 

Про підсумки роботи парламенту за два місяці війни

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів про підсумки роботи парламенту за два місяці війни.

«З 24 лютого ми провели сім засідань, на яких було прийнято 13 постанов, 88 законопроектів у цілому та 18 законопроектів за основу», — зазначив Спікер Парламенту.

Він також додав, що переважна більшість розглянутих та ухвалених рішень — це питання, пов'язані з переведенням економіки на рейки воєнного часу, підтримкою армії, формуванням соціального захисту для тимчасово переміщених осіб.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України