«Вони привезли енергію своїх народів для того, щоби підтримати Україну. Ми обговорили всі питання, що стосуються підтримки України. Дуже чітко п’ять основних напрямів — санкційну політику проти рф; а також фінансову, гуманітарну, євроінтеграційну та військову допомогу Україні. І важливо, що ми обговорили план відновлення України. Цим складним шляхом ми будемо йти разом із нашими друзями», — наголосив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Голова Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Ірен Келін зазначила, що Швейцарія відчуває біль українців і намагається допомогти. Вони вже запровадили п’ять пакетів санкцій проти росії та надають гуманітарну допомогу Україні.

«Хочу сказати, що наша країна перебуває на боці міжнародного права, а це означає — перебуває на вашому боці… Ми робимо все з нашого боку, щоби життя у вас було нормалізовано. Хочу зазначити, що наша країна перебуває з вами в дружніх, продуктивних стосунках із 1991 року. Запевняю, після того, як буде перемога, ми будемо готові долучитися до відновлення вашої країни. Ми на вашому боці!» — закцентувала Ірен Келін.

Голова Сенату Парламенту Румунії Флорін Кицу зазначив, що Румунія надасть допомогу, включно з військовою, яка необхідна для перемоги. Він наголосив на необхідності впровадження санкцій належним чином та запевнив, що Румунія підтримує прагнення України приєднатися до ЄС і надасть експертну допомогу для цього.

«Якщо хто й заслуговує бути членом ЄС — так це Україна. Якщо говорити про двосторонні відносини України та Румунії, я думаю, що зараз підійшов той дуже слушний момент, щоби ці відносини були на рівні стратегічного партнерства. Не переживайте про тих українців, які перебувають наразі в Румунії. Ми подбаємо про всі їхні потреби», — підкреслив Флорін Кицу.

Голова Собранія Республіки Північна Македонія Талат Джафері також запевнив про повну та безперечну підтримку України. Він нагадав, що Північна Македонія надає допомогу Україні як фінансову, так і збройну.

«Ми приєднаємося до зусиль, спрямованих на відновлення України після того, як ця абсолютно абсурдна війна завершиться. Сьогодні я на власні очі бачив усі ті акти жорстокості, які чинилися проти України та її громадян, і я обіцяю, що докладу всіх особистих та інституційних зусиль, аби ці акти отримали справжнє найменування. Бо все це ніяк інакше не назвеш, як геноцидом», — наголосив Талат Джафері.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України