Європейський Союз сподівається затвердити шостий пакет санкцій проти росії на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Жозеп Боррель сказав на прес-конференції в Панама-Сіті, де він перебуває з офіційним візитом, що блок сподівається обмежити експорт енергоносіїв росії в рамках своїх зусиль з покарання Москви через її вторгнення в Україну.

Очікується, що Європейська комісія цього тижня запропонує пакет санкцій ЄС, включаючи потенційне ембарго на купівлю російської нафти – захід, який позбавить москву великого потоку доходів.

Боррель, який очолює засідання Ради з закордонних справ, сказав, що сподівається на те, що ЄС зможе вжити «заходів, щоб суттєво обмежити цей імпорт», але визнав, що наразі немає згоди всіх членів.

«Але я впевнений, що ця домовленість, принаймні стосовно імпорту нафти, буде можлива до наступного засідання Ради», – додав він.
Засідання Ради ЄС заплановано на 10 травня та 16 травня пізніше цього місяця.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Європейська комісія може зробити виняток та звільнити Угорщину і Словаччину від ембарго на купівлю російської нафти.