Про благодійну акцію розповіли на сайті Вінницької міськради.

Павло Михайлов  (на знімку) проживає у Німеччині, він — керівник фірми «3D generation». Організація збору медичного гуманітарного вантажу для нього мала особливе значення. І не тільки тому, що Вінниця — його рідне місто, бо він тут народився. У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (ШМД) свого часу працював його дідусь, а потім — батько. Не дивно, що саме для цього медичного закладу чоловік доправив допомогу.

Під час спілкування у Вінниці з головним лікарем клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександром Фоміним гість розповів, що вінницьких медиків підтримала медична клініка Сент Елізабет Группе з міста Герне, розташована на території федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. До її колективу Михайлов звертався з проханням по допомогу. «Тільки ліків нам надали на загальну суму 22 тисячі євро», — уточнив гість. Він висловив вдячність керівнику німецької клініки Тео Фрайтагу і всьому колективу за підтримку.

Павло Михайлов був приємно вражений новим корпусом лікарні ШМД у рідному місті. Ознайомився з умовами лікування пацієнтів. Йому розповіли, що будівництво і придбання обладнання тут завершили незадовго до початку війни.

«Для медицини нині важлива будь-яка підтримка, — зазначив Олександр Фомін. — Хоча наша лікарня обладнана, як сучасна європейська клініка, але через війну постали нові виклики. Збільшується кількість пацієнтів, а забезпечити їхні потреби стає дедалі складніше. Тому цінуємо кожну можливість підтримки закладу зусиллями волонтерів і благодійників».

Присутній під час передачі медичного вантажу міський голова Вінниці Сергій Моргунов нагадав, що раніше лікарня ШМД отримала укомплектований реанімобіль з польського міста Радом.