Виїзне засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за участі профільного міністра Геннадія Темника, голови Рівненської ОДА Василя Берташа та заступників голів ОДА з усіх регіонів відбулося у Рівному. На ньому розглянуті питання переробки та вторинного використання побутових відходів, а також про створення ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків).
На колегії акцентовано увагу на створенні сучасних промислових кластерів з виробництва поновлюваного палива, зокрема, з побутових відходів та використання його на вітчизняних підприємствах. За рахунок таких кластерів зменшується використання природного газу, вирішуються екологічні питання, надходять інвестиції та створюються робочі місця.
Учасники виїзної колегії Мінрегіону мали можливість побачити, як відходи перетворюються у доходи, ознайомившись із роботою одного з таких кластерів. Вони побували на підприємствах «Укреко-Індастрі», яке забезпечує збір і сортування сміття, після чого подрібнює його і перетворює на альтернативне паливо — флафф, а також на «Волинь-Цемент», в обертових печах якого флафф спалюється разом з пиловугільною сумішшю під час виробництва цементу. За словами заступника голови Рівненської ОДА Володимира Новака, завдяки застосуванню альтернативного палива цементний гігант економить двадцять відсотків вугілля, у перспективі цей показник збільшиться удвічі.
 
Рівне.