Про це інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Україна разом із низкою придунайських країн, серед яких Болгарія, Хорватія, Німеччина, Угорщина, Молдова, Румунія, Сербія, Словаччина, та Австрія, підписали спільне Комюніке щодо дунайського співробітництва та реалізації міжнародного проекту LIFE WILDisland.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, «Дунай об’єднує більше країн, ніж будь-яка інша європейська річка, і має багате біорізноманіття. Тому наше спільне прагнення з країнами Дунайського басейну зберегти унікальну річкову екосистему та місця проживання цінної флори та фауни.

Міністерство у рамках Міжнародної комісії із захисту річки Дунай ICPDR спільно з 13 країнами вже розробляє заходи для захисту річки Дунай. Серед них національні план управління річковим басейном Дунаю та план управління ризиками затоплення. А ще ми створюємо сучасну моніторингову базу».

Приєднання до міжнародного проекту «LIFE WILDisland» дасть змогу розширити можливості України у збереженні нашої спільної з Європою природної спадщини, –  інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України  на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Голос України».