Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко — другий, третій і п'ятий Президенти України — звернулися до керівників країн. До держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН. 

«Просимо усіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу «Азовсталь» росія за наказом путіна намагається знищити варварськими методами. 

Така шокуюча жорстокість рашистів позбавлена будь-якого військового сенсу. Місто Маріуполь практично вщент зруйноване російською армією, яка зараз намагається приховувати сліди своїх злочинів. Надзвичайні мужність та героїзм українських воїнів-захисників міста вразили не лише Україну, а й увесь світ. Батальйон «Азов», наші морпіхи, наші прикордонники вже увійшли в історію, бо їхній військовий подвиг безпрецедентний. І це наші національні герої, самовіддані, сміливі, патріотичні», – йдеться у їхньому листі, який розмістив Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Президенти України закликали кожного долучитися до того, щоби врятувати життя героїчних українців. 

Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко готові долучитися до процесу переговорів щодо екстракції захисників «Азовсталі», поруч з міжнародними та українськими представниками влади, та особисто взяти участь у реалізації цієї процедури.