Обговорили, зокрема, дипломатичне й гуманітарне питання, а також військову співпрацю й відбудову України.

«Ви першими у світі визнали росію терористичною державою та закликали створити Міжнародний трибунал. Сьогодні ви наголошуєте, що Україна потребує постійної військової допомоги», — зауважив Олександр Корнієнко та додав, що Україні справді потрібна зараз військова допомога, щоби захистити свою країну та демократичні цінності всього світу.

«Ви визнали дії рф в Україні геноцидом Українського народу. І ми відчуваємо, що ви розумієте та розділяєте наш біль від скоєного російськими окупантами з нашими людьми на нашій землі», — зазначив Перший віцеспікер Парламенту.

«Спасибі за прийняття важливих для України рішень! Спасибі, що стоїте разом з нами!» — акцентував Олександр Корнієнко.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Олександр Корнієнко: Раді дружній підтримці країн, які розділяють європейські цінності та прагнуть миру

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся у межах робочого візиту зі Спікером Риксдагу Швеції Андреасом Норленом, Спікером Парламенту Фінляндії Матті Ванганен і Спікеркою Сейму Литовської Республіки Вікторією Чміліте-Нільсен.

«Особисто подякував за підтримку України Спікерам Парламентів Швеції та Фінляндії, а також привітав із рішенням щодо вступу у НАТО», — зауважив Олександр Корнієнко.

Зокрема, Перший віцеспікер Парламенту акцентував, що після 24 лютого, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, світова реальність змінилась, водночас змінилося й стратегічне бачення безпеки.

«Раді дружній підтримці країн, які розділяють європейські цінності та прагнуть миру!» — наголосив Олександр Корнієнко та подякував Вікторії Чміліте-Нільсен за гостинність в організації цієї зустрічі. 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України