Інформує Держпродспоживслужба.
Перевіряли облаштування місць перебування внутрішньо переміщених осіб у різних областях України.
Під час перевірок увага приділялася дотриманню вимог санітарного законодавства.
Зазначимо, що ще у перший тиждень війни фахівцями Держпродспоживслужби були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.
«Через військові дії надзвичайно велика кількість людей була змушена залишити свої домівки та переміститись у безпечніші місця. Наші фахівці в головних управліннях стежать за тим, щоб перебування у пунктах внутрішньо переміщених осіб було безпечним та відповідало усім санітарним нормам. Ця робота триває і сьогодні», – розповів т.в.о. голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк на офіційній сторінці відомства у соцмережі.
«Голос України».