Інформує Держпродспоживслужба.

Перевіряли облаштування місць перебування внутрішньо переміщених осіб у різних областях України.

Під час перевірок увага приділялася дотриманню вимог санітарного законодавства.

Зазначимо, що ще у перший тиждень війни фахівцями  Держпродспоживслужби були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.

«Через військові дії надзвичайно велика кількість людей була змушена залишити свої домівки та переміститись у безпечніші місця. Наші фахівці в головних управліннях стежать за тим, щоб перебування у пунктах внутрішньо переміщених осіб було безпечним та відповідало усім санітарним нормам. Ця робота триває і сьогодні», – розповів т.в.о. голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».