Влада Херсона всіляко намагається зробити обласний центр привабливим для туристів. Але чи приїдуть вони до міста, де старі будівлі розвалюються на очах? В історичному центрі розміщено оголошення з попередженням про можливість падіння на голову цеглин чи цілих балконів. Саме така табличка днями «прикрасила» фасад розташованої на вулиці 40 років Жовтня будівлі гуртожитку Херсонського політехнічного коледжу, де мешкає близько сотні студентів.

Директор коледжу Олександр Яковенко пояснив, що через протікання даху зі стіни почали відвалюватися цілі каменюки і падати на тротуар. Дах перекрили, а от коштів бодай на косметичний ремонт фасадної стіни в навчального закладу вже не вистачило. Втішає одне — шматки цегли та тиньку, що падають, поки що нікого не вбили й не скалічили.

Укріплювати стіну гуртожитку в політехнічному коледжі збираються наступного року, якщо вдасться заробити на це кошти (адже держава такі ремонти давно не фінансує). А до того часу містянам та гостям Херсона варто не ловити гав  і обходити «заміновану» п’ятиповерхівку десятою дорогою.

І вона така не одна — подібне попередження з проханням перейти на протилежний бік вулиці через небезпеку падіння старезного балкона ще з літа «прижилося» на будівлі гідрометеорологічного технікуму. У його дирекції також катма коштів на ремонт.

Ситуація взагалі дуже характерна для бюджетних закладів Херсона, тож слід очікувати, що попереджувальних табличок у місті найближчим часом побільшає.

Херсон.

Табличка на фасаді гуртожитку Херсонського політехнічного технікуму.

 

Фото автора.