Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5-й тур. 27 листопада.
Група В. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 4:1. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Копенгаген» (Данія). 3:1.
«Реал» — 13 очок, «Ювентус» — 6, «Галатасарай» — 4, «Копенгаген» — 4.
Група С. «Андерлехт» (Бельгія, Брюссель) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 2:3. ПСЖ (Франція, Париж) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 2:1.
Група D. ЦСКА (Росія, Москва) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:3. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Вікторія» (Чехія, Пльзень). 4:2.
«Баварія» — 15, «Манчестер Сіті» — 12, ЦСКА — 3, «Вікторія» — 0.
Група А. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:5.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Реал Сосьєдад» (Іспанія, Сан-Себастьян). 4:0. Голи: Адріано, 37, Тейшейра, 48, Коста, 68, 87.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред, Коста, Тейшейра (Едуардо, 75), Бернард (Тайсон, 69), Адріано (Феррейра, 72). Тренер — Мірча Луческу.
«Реал»: Браво, Кадамуро, Ансотегі, І. Мартінес, де ла Белья, Пардо (Рос, 68), Елустондо, Прієто, Кастро, Грізманн (Агіррече, 74), Вела (Сеферович, 74). Тренер — Ягоба Аррасате.
Рефері — Олегаріу Бенкеренса (Португалія).
Донецьк. «Донбас Арена». 44 348 глядачів. Мінус 2 градуси.
Чемпіон України без особливих проблем здолав «Реал Сосьєдад». Безсумнівно, «Шахтар» зіграв чи не найкращий свій матч у нинішньому сезоні. Мірча Луческу дещо здивував стартовим складом: в опорній зоні замість Гюбшмана і Фернандо вийшли Степаненко та Фред. Гра показала, що тренер не помилився, бо практично всю боротьбу в центрі поля «Шахтар» виграв. Яскраво і корисно діяли атакувальні півоборонці, а Луїс Адриано цього разу успішно чіплявся за м’яч. Помітно, що взаєморозуміння у «гірників» покращується з кожною зустріччю.
У перші півгодини матчу господарі тиснули на ворота Браво, але по-справжньому гострих моментів не створили. Утім, як кажуть, усьому свій час.
Перший гол донеччани провели після розіграшу кутового. Коста від лицьової лінії прострелив на ближню стійку, Адриано зіграв на випередження й проштовхнув м’яч у ворота — 1:0. Й одразу «Шахтар» пішов збільшувати рахунок — небезпечно били Тейшера й Коста, але Браво був напоготові. Щоправда, наприкінці тайму «гірники» ледве не пропустили: Прієто прострелив у карний майданчик, а вільний від опіки Мартінес завдав удару, але не влучив.
На другий тайм «Шахтар» вийшов ще зарядженішим на боротьбу й просто «розшматував» опонентів. Комбінацію завершив Тейшейра, котрий підхопив м’яча, обійшов Ансотегі й пробив над Браво — 2:0. Після цього момент був у «Сосьєдада»: Грізманн завдав потужного удару, П’ятов зреагував, і м’яч влучив у стійку.
«Шахтар» із відповіддю не забарився. Відзначився Коста, котрий влучно пробив з кута карного майданчика у ближню «дев’ятку» — 3:0. Луческу провів кілька замін, а гості геть знітилися й наприкінці пропустили ще: Тайсон із правого флангу навісив на дальню стійку, активний Коста високо вистрибнув і вразив ворота, пробивши головою, — 4:0.
Після цього туру мінімальна перевага в боротьбі за другу путівку в плей-оф з «Байєром» на боці донеччан. Але в останньому турі нашим їхати до Манчестера, де господарям також потрібно здобути результат.