Кредит на десять мільйонів євро вирішили взяти в Європейському банку реконструкції та розвитку депутати Дніпропетровської міськради. За ці гроші вони розраховують реалізувати пілотний проект з підвищення енергоефективності бюджетних установ. Відповідне рішення будо прийнято на сесії 27 листопада.
Позику буде надано комунальному підприємству «Дніпропетровська муніципальна енергосервісна компанія», якій доручено реалізацію зазначеного проекту. На залучені кошти планується провести тепломодернізацію більш як вісімдесяти бюджетних установ. Погашення кредиту вестиметься рівними піврічними платежами протягом десяти років із трирічним пільговим періодом.
За словами міського голови Івана Куліченка, кошти підуть на реконструкцію дошкільних установ, шкіл, поліклінік, що побудовані з відступом від існуючих норм з енергоефективності і потребують дороблянь з утеплення стін, підвалів і покрівель.
«Переговори з ЄБРР завершені, і ми очікуємо останнього рішення уряду України, щоб після виконання робіт усі нарахування зберігалися в колишньому обсязі, а різницю у затрачених і зекономлених коштах можна було направити на погашення контракту», — сказав Іван Іванович.
Ще майже 95 мільйонів гривень депутати вирішили позичити для завершення будівництва спуску з Кайдацького мосту — тієї ділянки дороги, яку за проектом має будувати міськрада. Кредит залучається під державні гарантії за ставкою не більше десяти відсотків річних. «На основну частину будівництва дороги залучили кредит на таких само умовах, але з повним його погашенням за рахунок державних коштів», — заявив міський голова.
Дніпропетровська область.