6 червня 1992 року Національну спілку журналістів України прийнято до Міжнародної федерації журналістів — найбільшої у світі організації професійних працівників засобів масової інформації. Тому саме цього дня в Україні відзначають День журналіста.

Сьогодні українські журналісти, ризикуючи своїм життям, виконують свій професійний обов’язок — правдиво розповідають про реалії війни, розв’язаної путінською росією проти України. Сьогодні їх робота стала потужною зброєю в боротьбі з окупантом, підтримки постраждалих людей, усвідомлення людьми беззаперечної перемоги України над рашизмом. На жаль, виконуючи свої професійні обов’язки, в Україні за час повномасштабної війни від російських ракет, снарядів та куль загинули 32 журналісти. Пам’ять про них не згасне в наших серцях.

Журналісти «Голосу України» сьогодні, як і завжди, на передовій. Вони працюють для вас, наші читачі, на Перемогу України. У сьогоднішньому номері читайте свіжий репортаж з опалених війною місць нашого фотокореспондента Олександра КЛИМЕНКА (на знімку).