Настав час, коли у садах, на лугах заграли красою достиглі кетяги красуні-калини. Багато хто з плодів цього куща готує вітамінні напої, киселі, лікувальні збори.

А от на лівобережжі Черкащини господині здавна використовують червоні, гіркуваті на смак ягоди в хлібопекарстві. Без калини не обходиться жоден весільний коровай. Запікають калину і в простих буханцях, у калачі та завиванці. А ще — печуть пироги. Начинку роблять не лише з калини, а й додають до ягід шматочки цукрового буряка. Перед цим печуть коренеплід у духовці чи в печі, охолоджують, знімають шкірку. Пироги виходять соковиті, духмяні і дуже корисні. Спробуйте цю старовинну українську страву — не пошкодуєте.

Черкаська область.

 

Фото автора.